Glijmiddelgids

Glijmiddel is niet noodzakelijk, maar wel fantastisch

Glijmiddel is voor iedereen een ware toevoeging, ook al denk je het niet nodig te hebben. Maar welke kies je dan en kan je zo maar alles gebruiken? Wij gaan je op weg helpen. 

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat het glijmiddel uit veilige stoffen bestaat. Dit kan je checken door de ingrediënten goed door te nemen en eventueel op te zoeken. Gelukkig hebben wij dit al voor je gedaan, dus bij ons kun je veilig shoppen.
Ten tweede kan je bij jezelf na gaan of je een aantal zaken belangrijk vindt. Wil je dat het glijmiddel vegan, biologisch, fair trade, smaakloos of juist smaakvol is? Wil je misschien een extra sensatie zoals tintelingen of lijkt je dat niet prettig?
Ten derde is het belangrijk om na te gaan of je wellicht overgevoelig bent voor glycerine of siliconen. Zo kan je gerichter shoppen. Als laatste, maar wel heel erg belangrijk; waar ga je het mee gebruiken? Niet alle glijmiddel kan je namelijk gebruiken bij jouw sextoy of anticonceptiemiddel. Volg daarom onze beslisboom:

 

Oké, je hebt nu een beetje een idee wat voor jou de beste optie is. Wij zullen de verschillende glijmiddelen nog even onder de loep nemen.

Siliconen glijmiddel:
Héérlijk, super glad, plakt niet en droogt niet op. Je kan het bijna overal bij gebruiken, behalve met siliconen sextoys. Helaas heeft siliconen een grotere ecologische voetafdruk dan glijmiddel op waterbasis. Om onder andere deze reden hebben wij ook geen glijmiddel van alleen maar siliconen in het assortiment.  

Hybride glijmiddel:
Vaak zit er in hybride glijmiddel geen glycerine. Dat is fijn voor mensen die overgevoelig zijn voor deze stof. Het glijdt goed, droogt minder snel op dan bij glijmiddelen van waterbasis en voelt erg glad aan. Ook deze kan je niet gebruiken met sextoys van siliconen. Siliconen heeft een iets groter ecologische voetprint dan glijmiddel op waterbasis, daarom zit er in onze hybride glijmiddelen maar een klein beetje siliconen.

Waterbasis glijmiddel:
Dit is één van de bekendste soorten. Het glijdt goed, maar je moet het wel vaker aanbrengen en het kan glycerine bevatten. Daarentegen verkopen wij ook glijmiddel op waterbasis zonder glycerine. Glijmiddel op  waterbasis kan je met alle speeltjes en condooms gebruiken, wat natuurlijk veel vrijheid geeft. Ze zitten vaak vol met natuurlijke en plantaardige ingrediënten, dat is voor ons erg belangrijk. Tevens is de ecologische voetprint een stuk kleiner.  

Oliebasis glijmiddel:
Deze soort wordt nauwelijks nog gebruikt. Het kan condooms en vele soorten sextoys beschadigen, zorgen voor een ideale omgeving voor schimmels en geeft vaak ook nog eens vlekken. Voor ons genoeg redenen dit product niet op te nemen in het assortiment.  

Wat te doen bij overgevoeligheid?
Glycerine en siliconen kunnen een allergische reactie veroorzaken. Probeer dus altijd eerst even een klein beetje glijmiddel op wat dikkere huid (zoals je arm of been). Gaat dat goed? Top, probeer hem dan op je intieme delen. Toch kan het zijn dat je na het gebruik last krijgt van schilfers of schimmels. In dat geval kan het zo zijn dat het aan het glijmiddel ligt. Denk er ook aan dat het wellicht kan komen door onhygiënische sextoys en/of lichaamsdelen. Blijf gewoon veel verschillende proberen, want er zit echt iets bij wat goed bij jou past.

Wat als ik anaal wil experimenteren?
Dan kun je denken aan ons hybride glijmiddel die lekker lang glad blijft of aan speciale waterbasis anaal glijmiddelen. Deze zijn dikker van structuur en geven daardoor extra veel glijplezier. Combineer het bijvoorbeeld met een anaal relaxing gel om het spel makkelijker te maken.

En wat als ik extra sensatie wil?
Dan hebben we ook genoeg keuze, ook allemaal op waterbasis. Zo hoef je niet na te denken of het misschien met die ene sextoy kan. Zo hebben wij een verwarmend glijmiddel en een prikkelend glijmiddel. Tevens kan je het glijmiddel dat je thuis hebt, ook combineren met heerlijke stimulerende gels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *